sista praktikdagen

Nu är sista praktikdagen avklarad och på måndag är det skola igen. Bonito åker till höglanda på söndag, om det går att lasta han annars får jag väll ta mej en odentlig uteritt till kungsbacka ;)

Båda hästarna är ridna och båda gick bra. Nu blir det en PW med vovven, hem och duscha och in till göteborg och sen ska jag på bio med Louise och sova hos henne.

//Jennii

hoppträning

När jag kom hem idag så va det till att ta in hästarna direkt, fodra och in och byta om. Ut till stallet igen och göra iordning Flinta, lasta och träning 7-8.

Vi började med att hoppa på en liten 8 volt, han va lite stel i högersidan och det blev lite svårt att få igenom den eftersom jag alltid försöker vända han på baken eftersom han då inte får chansen att skjuta ut bogarna och flyta iväg dit han själv vill men det släppte efter några varv. Efter det hoppade vi på serpentioner på medellinjen men dom va lite konstigt ställda så det blev väldigt konstig form på bågarna och lite svårt att få till dom men det gick bra ändå, om man bara va jättenoga. Sedan hoppade på en serie på 2 studds, 1 galoppsprång på en oxer och 4 galoppsprång till en oxer och dom låg väl på runt 1 meter. Inga problem och han gick jättefint. Sen hoppade vi lite onlika linjer och relaterade avstånd och sista linjen va det räcke 110 räcke 110 och räcke 90-1 meter och inga problem som helst. Känner att vi verkligen är på väg tillbaka och att känslan och självförtroendet är tillbaka. Underbart! <3



























//Jennii


Halsningar fran Holland!

Mig har ni inte hort mycket fran pa sistonde! Men har kommer en liten update fran Holland. Som nagra av er sakert vet sa ar jag pa praktik dar i 2 veckor. I ett stall saklart!

Tanken var att jags skulle slanga upp lite bilder har, men internetet klarade inte riktigt det!
Saaa, Jenni far skota bloggen ett tag till!





/ Julia ♥


Flinta <3

För världen är du bara någon men för någon är du hela världen!





dagen

Är hemma och är klar i stallet, äntligen :)

Har mockat, klippt och frisetat conelis jättenoga, städat i stallet, packat ur lastbilen, skrittat ut på Harry med Erika&Drömmis och kände att vi hade våran smartaste dag hittils i våra liv!!! Verkligen topclass på oss idag... Sen hem och rida hemma och nu ka jag blogga lite, duscha och kanske titta på film eller något.

Före       &      efter

Ryckte manen jättemycket, klippte hovskägg, klippte svanesen, rborstade bort massa päls, klippte pannuggen, klippte gethåren, pälsglansade och hovoljade han sen blev han jättefin!:)


Efter...

//Jenii


hor or not....



Vad säger ni, håller ni med?:) Eller dissar ni mej&Flinta..? ;)

//Jennii


recognize someone..?

Har sett att vissa av bilderna vi tog i vintras har kommit upp här och där. HAHA....!








Känner ni igen mej....? :)

//Jennii

veckans schema

Måndag: Börjar 11. Flinta följer med till praktiken och går markarbete i paddocken - studds, småhinder, bommar - och Bonito rids ut - klättra och bara skritta&trava.
Tisdag: Börjar 11. Ingen häst följer med så rida ut med Flinta på morgonen - bara skritt&trav och klättras + fixa stallet på morgonen, slutar 6 och har träning med Bonito klockan 8 - om han går att lasta vill säga.
Onsdag: börjar 11. Bonito följer med upp om det går att lasta han och ska ridas på backen i paddocken, fixar stallet på morgonen. Flinta har hoppträning klockan 6. Får inte glömma att nån från skolan kommer då! Inga hunters, inte prata i telefon/lyssna på musik när jag rider!Stålhätta får jag komma ihåg då.
Torsdag: Börjar 11. Ingen häst med mej och vi ska måla hinder all day long. Rider Bonito på morgonen, ridas ut och klättra och Flinta när jag kommer hem. Kondition och intervaller med båda två.
Fredag: sista praktikdagen, börjar 11. Flinta följer med upp och rider Bonito på morgonen + fixar stallet. Flinta ska ridas på backen och småstuddsa och rida på bommar men inga större hinder idag.
Lördag: längre uteritter med båda två.
Söndag: Längre uteritt med båda. Bonito åker till skolan igen.


Mina favoritkillar!


utlottning - tidsinställt

Då drar vi igång en utlottning här på bloggen eftersom ni läsare ville detta :) Så komigen och anmäl er! Priset är en Scapa Sports Huva Gammelrosa storlek cob/full. Vi betalar ev. frakt. How jAwesome!

1. Kommentera detta inlägget, i komentaren ska detta finnas:
- För och efternamn.
- Mailadress.
- Om du har har börjat följa oss eller ej.
- Om du har lagt upp bilden eller inte och isf länk till inlägget/sidan där bilden finns.
 2. Gå in på bloglovin - om du har - och börja följa oss. Knapplänk finns på sidan, längst upp över menyn eller klicka här för att komma till våran BlogLovin
3. Lägg ut bilden här under på din blogg/hemsida whatsoever med länk till detta inlägget.



Om Du bara komenterar detta inlägg skrivs ditt namn på en lapp.
Komenterar du inlägget + lägger upp bilden/börjar följa oss på bloglovin skrivs ditt namn på 2 lappar.
Komenterar du inlägget + lägger upp bilden och börjar följa oss på bloglovin så skrivs ditt namn på 3 lappar.

Med andra ord - du kan själv avgöra hur gärna du vill vinna....
Och ja, vi kommer kolla alla som anmäler sej ifall dom har lagt upp bilden och/eller om ni har lagt till oss på BL vilket vi ser hur många som följer ;)
Tävlingen kommer endast avgöras om det är tillräckligt mycket intresse, vi säger minst 50 anmälda.. Lyckas vi slå min förra utlottning med 120 anmälda...?

Lycka till!

// Jenni & Julia!

 


surponnyn

Tror Flinta har fått en dålig vana att hata måndagar. Precis som förra veckan så red jag markarbete i paddocken och hoppade studds, småhinder, bommar på backen mm och det va inte hans dag kan jag säga. Han va lat, kickade mot skänklarna och va värsta surponnyn! Inte hans dag helt enkelt men det gick ändå helt okej, ska inte klaga.
Men det kanske berodde på att han har stått inne idag, alone. Embla och Jacky gick ut vid 12 tiden och sen fick han stå och tjura by him self så ja, kan ha varit därför han inte va på humör också.

Nu ska jag iallafall ut och rida en viss Mr B och fixa iordning i stallet mm.

DO:
Vit tröja, Kingsland.
Röda ridbyxor, Kingsland.
Mörkblå ridstrumpor, Kingsland.
Rödvitblå dunväst, Kingsland.
Mörkblått panband, Kingsland.


godmorgon på er....

Jag har precis gått upp, trött som tusan. Ska inte mocka eller rida nu på morgonen utan bara släppa ut hästarna, ta en dusch och spend some alone time framför min tv med frukosten och inte behöva börja dagen med att stressa sönder mej för att hinna klart med allt innan jag ska åka iväg. Praktik denna vecka med. Woopwooop! Hade tänkt göra några tidsinställda som kommer upp till er under dagen men fansasin tryter så jag bloggar under dagen eller när jag kommer hem. Nu ligger jag i min rosa säng i mitt rosa rum med min rosa outfit... fyfan va jag borde växa upp!



Vi höres senare blogreaders! Love you!
//Jennii


Hissar&Dissar


+ Vi hissar Roffe och hans finfina Ninja La Silla, EM-guldmedaljörer och sveriges stoltheter ute på tävlingsbanorna!


+ nu när hösten börjar komma igång blir det kallare och man kan plocka fram alla stora, gosiga kläder och man har en bra anledning att köpa nya varma kläder. Älskar dunjackor, dunvästar, mössor och vantar. So cozy! Hejhej KL dunjacka!:D och desstutom så blir hästarna piggare när det är kallare ute.

 

- Att sommaren är slut och att hösten är i full gång. Hejdå varma sommardagar! Hejhej leriga hagar, leriga täcken, leriga hästar, ösregn 24/7 och cold days!


dagens vill ha...


Regnbågs swarovski!
Kostar ca 1300-1500 kronor.


//jennii


lyckad lastträning

När Sofia hade åkt hem så red jag ut en sväng med min Isbjörn, vilket gick bra. Han va väldigt pigg och frammåt, väldigt! Sedan lasttränade vi Bonito en stund vilket också gick bra. Han gör ju som vanligt, går på tills det bara är pyttelite kvar innan man kan stänga och då slänger han sej ut i 100 km/h men idag så försökte jag göra så som dom gör i ponnyakuten. HAHA *Asg*! Gick på en bit och backade av han. Gick på lite till och backade lite, gick på ännu mer och backade men fick hålla på ett tag men tillslut så kunde vi stänga bommen och då står han där som om inget har hänt. Duktig kille! Han fick lite mat så fick han stå där i 10 minuter och bara chilla och inse att de inte är så hemskt trots allt. Snel hest!


//Jennii

 


failbilder ala JennPenn

Bjuder på detta, failmongo bilder på mej och mina kusar! Döm mej inte allt för hårt!

Herrljunga LB 2009....


Han hoppade jättestort kaninhopp, sköt mej ur sadeln och sen ramlade jag av...


Känguru..?



...



HAHAHA xD







Nån är glad och nån är lite riktigt lika glad....

då vs nu


2010                                                                       vs                                     2009



2008                                                     vs                                                       2011



2009                                                          vs                                                                           2011


Kungsbacka RK 2008                                             vs                                          Kungsbacka RK 2011



Fjärås 2009                              Herrljunga 8/8 2009                     Bollebygd 2009


Kungsbacka 85 2011                        Harplinge 9/4 2011             Kungsbacka 8/5 2011 

Man bli lätt hemmablind. Jag tycker att det känns ungefär likadant när jag rider nu som det gjorde för 1-2 år sedan men det har blivit mycket skillnad när man jämför. Hinderna har blivit större, Flinta hoppar med mer tenik och nogrannare och jag har fått en mycket bättre sits och inverkan på honom. Enligt mej själv..

Vad tycker ni. Ser ni nån skillnad..?

//Jennii

bildbomber on the way in!

Min fina!

Sitter och rensar datan från massa onödiga bilder, filmer, musik mm som bara tar plats. Har hittat massa bilder från min och Flintas allra första tävlingar, träningar för flera år sedan, bilder från ridlägret med Fia 2005, fail bilder, bilder på min första ponny mm. Tänkte göra lite tidsinställda med mycket bilder i+lite text. Haha, det är inte jättevackra bilder kan jag säga! xD

//Jennii











hästar asså...

Idag är jag bara trött på mina hästar kan jag säga....!

Imorse hoppade Bonito ut ur hagen som jag berättade och inte nog med det. Fia står och tjuter och skriker 24/7 och är jättejobbig, Flinta och Bonito bråkar hela tiden och Flinta försökte sparka Bonito - som går i en annan hage - och fastnade i staketet förut och drog med sej hela det. Orkade inte med dom så ställde in dom och surade
. Just nu är dom bara såhär jobbiga!

//Jennii

shopaholic

Varit på svensk ridsport med mammi idag. Hittade mängder med fina saker men fick hålla fingrarna i styr hyffsat och avstog från massa fina saker. Men fick med mej ett Kingsland täcke hem, ett jacson täcke, ett par röda kingsland ridbyxor, en kingsland tröja och ett par benskydd så jag är ändå rätt nöjd.


Bilder kommer!:)
Man märker ju snabbt vilket mitt favoritmärke är I <3 KL

//Jennii

hopphästen

Duktig Bonito har varit idag! Red honom på morgonen och han va jättepigg och rädd för allt, såg spöken och monster bakom varenda buske och det blev riktigt spännande ibland. Men de gick hyffsat bra ändå. Ska inte klaga för han va ändå väldigt mjuk och lyssnade bra på mej, sen släppte jag ut honom i skogshagen när vi kom hem och sen stog han utanför köksförstret 2 minuter senare, duktiga hästen hade hoppat över staktetet... jaa, han kanske ska sluta mesa sej när vi tränar för hoppa kan han ju. Staketet är iallafall 125-130 högt.

//Jennii


Med dom bästa

Blir inte mycket mer uppdatering för ikväll för mej. Är hemma hos linnslusen med Louise, Felicia, Maria och Carro och vi har cheymiddag poola och ha Myskväll men kommer några tidsinställda. Sover nog hos linn ikväll men bloggar när jag kommer hem imon. Puss på er// jennpenn

släktforskning...

Bonito är ju efter hingsten Dardel....

Evelina som är en jättebra kompis till mej har ju en häst som heter Darling, som också är efter Dardel med andra ord är dom syskon och Evelina berättade en sak för mej för ett tag sedan och nu när jag fick Bonito kom jag på det och tänkte berätta det för er.....

Edward Gal rider ju verkligen den snyggaste dressyrhästen ever, Totilas! och Totilas förstfödda svenska föl är undan Diorissima som är efter Dardel, precis som Bonito och Darling. Med andra ord är Darling moster till Totilasfölet och Bonito är morbror till honom. Ganska häftigt ändå!!!

Det va en helsida i ridsport om detta, de va där Eve hittade det. Länk till inlägget hittar ni här



Bilden är lånad av Ewe



//Jennii


ut och rida....

Nu ska jag gå ut och ridamina finisar, sen ska stallet fixas och jag ska putsa mina grejer.

Är klar tiditg idag. Erika är och tävlar därför är jag ledig från min praktik idag och ska jobba enlördag eller söndag istället men hjälpte dom med hästarna eftersom jag brukar göra det när dom är borta. Så har släppt ut alla, mockat, ströat, lagt in mat, sopat, lunchat och ska ta in dom i eftermiddag.

Föresten, gör några tidsinställda sedan! Och har en lite rolig sak att berätta om Bonitos släkt!:D

//Jennii

fy!

Hade en liten skräckmorgon imorse kan jag säga!

Kom ut till stallet och skulle släppa ut hästarna vid halv 9, tog ut Bonito först eftersom han blir så hispig och nervös annars och skulle ta dom andra 2 till sin hage sen. Släppte ut Flinta och gick in och hämtade Fia. Hon hade inte ätit upp sin mat inne och hon verkade jättehängig och ögonen va jättetrötta, hon ville inte ens ha morötter eller äpplen när jag gav henne..... Hon hade ingen feber, hon hade bajsat så ingen kolik, hovarna var kalla så ingen fång  som hon har ibland - då blir hon jättedeppig! inget annat än att hon va helt konstig. Så jag släppte ut henne och fick nästan släpa med henne ut till hagen och sen stog hon i grinden med huvet hängande. Bara stog där och rörde sej inte ut fläcken. Gick ut med mat till dom och hon kom inte ens fram till mej så jag la det framför henne men hon rörde det inte utan stog bara där och va helt borta. Jätteläskigt! Mamma fick stanna hemma men hon stog där hon stog och sen fick mamma åka iväg och så kom jag hem och tittade till henne och några timmar senare va hon precis som vanligt. Tur! Trodde att on skulle dö eller nått, jätteläskigt! Undra vad det kan ha varit för nått...?!


//Jenni

bloggtävling...

Vad säger ni om vi säger bloggtävling/utlottning.....?

JA       eller      Nej

//Jawesome


home

Nu har jag kommit hem. Stallet är mockat, hästarna inplockade och fodrade och ska rida mina 2 pärlor dom ska få vila magarna en stund först. Båda ska få sej lite längre uteritter eftersom jag har tid idag.

Har mockat idag, släppt ut lite hästar, tatt in lite hästar, fodrat lite hästar, hjälp finaste Erika att packa lastbilen inför hegens tävling och sen har jag inte gjort så mycket mer.

Men kan berätta vad jag gjorde igår. Är lite stolt över mej själv... Jag köippte Erikas Drömmis! :D Dock bara typ halva högersidan och med Lenas hjälp men ändå. det va inte så svårt som jag trodde att det skulle var och det va rätt kul. Vet inte om Erika kommer tycka att det va lika kul men jag tyckte han blev fin! :)

//Jennii

The Flintstone is back...!

Helt underbart!

Flinta gick så himla bra idag och nu är han verkligen sej själv igen!
Va lite sådär elakt att testa honom på en sån här träning egentligen. Borde ha hoppat lite småhinder och lullat runt lite först men träningen bestog av linjer, bana, 3 kombination och en del snabba svängar och sånnt men han gick som en klocka. Fick ett stopp på första språnget, no reason, och så började han bocka i början, ingen aning varför men men. Sen gick det verkligen jättebra. Höll oss på ungefär 90 cm men han va pigg och framme för hjälperna, han hoppade lite stort, kortade sej, tyckte det va roligt och det va Min Flinta som va där idag. How awesome!

Sen vart det hem, mocka och fixa hästarna, hoppade faktist över att rida Bonito eftersom jag vat hemma så sent, in och duscha och sova. Börjar klockan 9 imon så upp vid 7. Sovmorgon! <3

Bilder kommer!

//Jennii

mot praktiken....

Goood  morgon!

Har gått upp, pratat med hovslagaren som va här, släppt ut mina hästar och gett dom mat i hagen, gjort mej iordning och ska ta moppis upp till Lena nu. Hörs senare ikväll!











































Btw. Första hoppträningen med Flinta idag! Hope for the best!

//Jennii


irriterad!

Blev ingen träning idag för en viss Mr.B ville inte alls åka iväg så vi har spenderat den senaste timmen med att försöka få in honom i transporten. Han går in helt, kan vara lite jobbig ibörjan men sen knallar han bara på men precis när man ska stänga bakom honom så kastar han sej av och sen går han på hur snällt som helst igen och precis när man ska stänga så kastar han sej av igen och så håller han på. Vi låter han stå där och äta morötter, äpplen och ger honom hö i en höpåse och han står hur lungt som helst sålänge det är öppet bakom han så vi får väl strunta i att stänga och köra med öppen baklucka..... ;)

Nej... Lastträning here We come säger jag bara!

//Jennii 

dagens ridning....

Flinta: Första gången jag red honom på backen på ett tag, har mest ridit han ute nu. Kan inte direkt säga att jag va nöjd. Jag va supertaggad över att få rida lite markarbete med småhinder, bommar mm för det är alltid kul med honom med Flinta va inte alls lika taggad utan hade en fruktansvärt dålig dag! Värsta på väldigt länge! Han är jätteseg, lat som en annan död ridskoleponny på 30 bast, kickade mot skänklarna, kickade mot spöt, vägrade g fram och öronen låg slickade bakåt nästan hela passet och han va inte sej själv idag helt enkelt. Men han har mycket humör och är lite sur och bitchig vissa dagar+att han fäller och börjar sätta vinteräls just nu så det kan vara en anledning också. Försökte iallafall göra enkla roliga saker. Bommar på backen och variera galoppsprång vilket bara gick att korta och inte länga eftersom han kickade såfort jag bad han att gå fram, hoppade små minihinder på volt, mycket galoppombyten och inga svåra grejer och försökte få honom att tycka det skulle vara roligt vilket han brukar tycka men inte idag helt enkelt. Får ge honom lite b-vitamin och ta det lungt ett tag med andra ord. Suck! Menmen, så kan det vara.
Bonito: red ut på gamla grusvägen, skrittade i backarna och galoperade på raksträckorna så det blev lite intervaller, så han fick sej ett odentligt pass och sedan skrittade vi av säkert 30 minuter så han har fått gå odentligt vilket han behövde och han va superpigg och tyckte det va jätteroligt :) Fina killen! <3



//Jennii


måndag

Gick upp vid 8 tiden, fodrade hästarna och gjorde mej själv iordning och hade värsta chillmorgonen. Gjorde iordning Flinta, släppte ut Bonito och Fia och lastade Flinta och tog med honom upp till Lena. Första praodagen, mockade 7 boxar+ströade, vattnade, fodrade lite hästar och ska rida min lille ponny. Rätt okej! :)

Imorgon ska jag inte vara där förrän 11 så ska rida Flinta, mocka stallet, göra höpåsar+krafftfoder, fylla vatten mm innan. Sedan ska Bonito få åka med upp - om det går att lasta han - och vara med på en träning. Det va lite andra unghästar i en grupp 8-9 så han ska få vara med där. Hoppas det går bra....och att han går att lasta ;)

//Jennii

swarovski

*happieface*

Tror Bonito kmmer bli snyggast i stan, lite sådär pimpad å blingad!

silvrigt swarovski. Där rök 800 kr till....



//Jenni

babyblå outfit



//Jawesome


fia - tidsinställt

Här kommer sista presentationen av 3 om mina hästar.

Fia är ett litet welshsto på 117.5, född 1988 E:Bonnie Break O'Day RWM 14 Eu:Pendock Pluto WSB 3627. Stickelhårig/brunskimmel med sbläs och lite strumpor här och där. Fia är en lite känslig och rädd tjej, tyckerinte om män och är lite känslig för nya människor. Hon är ingen tuffing direkt men vinner man henne till sin sida så är hon jättego ochvärldens mysig lilla ponny.

Jag började rida Fia när jag va ungefär 12 år gammal, då ägde min kompis Erika henne men sedan när jag fick min första egna ponny så fick vi låna Fia som sällskapsdam eftersom Erika hade ambitioner att tävla hoppning - vilket Fia inte va lite pigg på. Sen, efter nått/några år fick vi Fia i julklapp av Erika&hennes familj och nu är hon stallets lilla maskot.

Hoppningen har aldrig varit Fias starka sida. Hon ser spöken och troll över allt och tycker det är lignare och mindre läskigt på dressyrbanan. Hon skulle säkert kunna ha blivit en bra dressyrponny för hon är ganska välriden och väldigt känslig och lätt att rida fint men det blev aldrig så. Men Fia fick ett föl 1994, Dutchess the King som gick Sm dressyr och han va en riktigt fin dressyrponny.

//Jennii

sängen nästa...

Trött nu, kan jag säga.

Ska titta på water for elephants och dreggla över min robert patz! <3 Sen ska jag sova, god natt på er!

//Jennii


Hejdå Sverige!

Nu är det dags att fortsätta packa för min del! Imorgon bär det av till Holland i två veckor för praktik. Jenni kommer att hålla igång sålänge!

Nya headern är fixad också, how awesome?!



/ Julia ♥

prao

Ingen skola på 2 veckor utan prao nu vecka 38 och 39. Sweet!
Skulle egentligen ha varit hos en tävlingsryttare i skåne som har försäljning, tillridning, inridning, träningar+ tävlar på helger men 1 vecka innan jag skulle åka så ringde dom och tydligen så hade dom ingen boxplats kvar så jag fick inte ta med mej nån av hästarna. Men andra ord så skulle jag ha 2 hästar att sätta igång när jag kom hem och det va jag inte allt för glad över så jag tackade nej till platsen i sista sekund och ska vara hos Lena istället. Har tränat för henne sedan jag va liten och bor ungefär 5 minuter bort med moppen så de kommer nog bli jättebra. Kommer få träffa Erika med som jag aldrig annars hinner träffa, får tid att hålla igång hästarna och kan  rida Bonito för Lena några gånger och Lena är verkligen en jättebra tränare! Kände att det löste sej rätt bra. Så jag lär ha en del tid till bloggen nu i 2 veckor när jag inte behöver åka fram och tillbaka till skolan heller.

//Jennii

sweden outfit



//Jawesome


Finally!

Nu har vi äntligen kommit igång lite! Jenni är lika hurtig som vanligt och uppdaterar hela tiden.. Ska försöka att inte låta henne göra allt själv! So, who am I?

Mitt namn är Julia Forsberg och jag går andra året på Sveriges Ridgymnasium. Sprallig och lite galen tjej skulle man kunna säga. Rider skolhästen Quando. Älskar mat och allt som går att äta! A L L T I D hungrig och det kommer ni nog få höra ganska ofta! Tidigare bloggat på en personlig blogg, men har haft uppehåll i nästan ett år och nu hamnade jag här!

Svårt att skriva om sig själv, låter bilderna tala istället!






/ Julia ♥

10 saker ni inte visste om Jenni.....

10 saker ni kanske inte visste om mej...

1. Jag sjunger alltid jättehögt när jag kör moppe i tron att ingen hör mej....!
2. Jag får psykutbrott på folk som snyter sej offentligt. Det absolut värsta jag vet....!
3. Hela mitt rum är jätterosa. Väggar, mattor, sängkläder....
4. Jag lever i mina hunterstövlar....!
5. Jag skulle kunna dö för ben&jerry glass....!
6. Jenni ♥ Iphoneius. Min Iphone är min bästa vän, sorgligt men sant...!
7. Jag hatar fisk på alla tänkbara sätt....!
8. När jag va liten ville jag ha en vit sagoponny med lila man...!
9. Jag är jätterädd för fåglar....!
10. Jag har ett svårt matchnings behov och är beorende av fina grejer!




//Jennii


Duca Design stigbyglar

Prcis fått hem mina Duca Design stugbyglar.

Beställde et par med Burberry mnster men blev lite besviken över att jag hade fått ett par black collection istället. Men eftersom jag har svart utrustning på Bonito och mej så passade dom väldigt bra ihop medmmina grejer. Valde mellan dessa  och Burberry så jag bestämde mej för att ite skicka tillbaka dom för dom va rätt fina med.


Funderar på att beställa ett par till lill Grabben. Antingen med nyckelpigor, hjärtan, stjärnor eller hundtassar. han ären liten sillyboi + att han är ponny så då är det okej.

Och BTW, dom är jätesköna! Breda och lätta att hitta om man tappar dom för dom ligger stilla eftersom dom är så lätta + att dom har grymt grepp i. Awesome!

//Jennii

ösregn...

Det ösregnar verkligen ute, ska gå ut och ta in hästarna så dom får komma in och få torra täcken på sej och slipper frysa. Sedan ska jag ta en tripp till göteborg, gymma med Louise, hem och pyssla i stallet och sen får vi se vad som händer.

            


Påminn mej om att jag ska ringa Lena ikväll. Får jag inte glömma!

//Jennii


mina tävlingar sommaren&hösten&vintern 2011....

Mina och Flintas starter 2011....


* Harplinge Ridklubb 9 april. Lokal LC - 1 stopp i grunden.
* Harplinge Ridklubb 9 april. Lokal LB - 1 ner i omhoppningen. Andra placerad.
* Nordhalland 17 april. Regional LB - 1 ner.
* Nordhalland 17 april. Regional LB+5 - 1 stopp
* Kungsbacka Ridklubb 8 maj. Regional LB - dubbelnolla. 7 placerad.
* Kungsbacka Ridklubb 8 maj. Regional LA. 16 fel. 1 stopp, 2 ner+tidsfel. Skyller på värmen+¨dålig ryttardag. 
* Nordhallands Ridklubb 22 maj. Regional LB - 1 ner i omhoppningen - 3 placerad.
* Nordhallands Ridklubb 22 maj. Regional LB+5 - nollade.
* Fjärås Ryttarförening 12 juni. Lokal LC - stil:53 poäng - 2 placerade
* Fjärås Ryttarförening 12 juni. Lokal LB - nolla grunden, 18 fel omhoppningen.
* Råda Ridklubb 21 agusti. Lokal LD. 13 fel.
* Råda Ridklubb 21 agusti. Lokal LC - utgick.

På tävlingen i fjärås kände jag på Flinta att att inte riktigt kändes rätt. Han hade inte varit som vanligt och det märkes på tävlingen med. 18 fel i en LB är inte likt honom, så vi la mycket tid på att försöka träna bort det och det ville sej ändå inte och sedan fick vi gå ut på tävlingen i råda för det va k.a.t.a.s.t.r.o.f helt enkelt. Efter det så har vi varit hos vetrinären med honom ett par gånger och han hade tydligen ett fel i ryggen och blev behandlad i ryggkotorna och är just nu under igångsättning. Har börjat hoppa lite smått men under den tiden när det gick så dåligt så förstörde jag helt mitt självförtroende och blev till och med hopprädd. Men Flinta känns precis som vanligt nu igen och vi jobbar på och vi har siktat in oss på några tävlingar framöver. Kommer inte rida alla men ska försöka få in 3-4 starter under östem/vintern resten av 2011 iallafall.

* Ätrabygdens Ridklubb 1 oktober. Lokal LC.
* Alingsås ryttarsällskap 8 oktober. Regional LB 
* Ale Jennylunds Ridklubb 29 oktober. Lokal LC Lokal LB.
* Grevagårdens Ryttarförening 13 november. Regional LB kanske Regional LA om allt verkligen går bra.
* Kungsbacka Ridklubb. ?. Stora KM LB/LA CR 90/1 meter.

 













































 

Någon av er som har tips påbra tävling i höst att rida?

//Jennii


längtar

Jag längtar så tills Flinta är igång igen så att vi kan komma ut och tävla igen. Senaste tävlingen va Råda den 21 agusti, gick skit! va ett tag sen och jag är jättetaggad att komma igång igen. Men vi behöver lite tid nu att hitta formen och komma över den dåliga perioden vi har haft och behöver jobba väldigt mycket med självförtroende. Jag har nått nästan alla mål för iår men inte riktigt alla på grund av skada och förstört självförtroende men vi siktar in oss på KM i höst, starta den LA och kanske sätta en nolla iallafall. Ska försöka hitta nån LC LB innan så jag kan komma igång lite och inte behöva gå in i en LA direkt.





















Eftersom jag bara har nästa år + det lilla som är kvar av 2011 att tävla honom så börjar jag känna smått panik att jag inte kommer hinna det jag vill ha gjort med honom. Känner mej stressad över att kanske behöva lämna ponnytiden utan att ha nått dom målen jag har och för mej hade det varit ett misslyckande.....

//Jennii


bloglovin

*Klicka*



//Jawesome


Bonito - tidsinställt

Nästa inlägg om 'min' andra häst, Bonito.

Bonito är en valack på 163,  E. Dardel UE. Wartung. Svensk halvblod, 25%fullblod. Han är ganska långt efter i utbildningen och kan inte mycket. Han går i stadig form i alla gångarter, kan lite sidförande hjälper och hoppar glatt på 80-90 cm just nu men mer kan han inte och han är väldigt bebis.

Han är väldigt mysig och tycker om alla, djur som människor, och skulle aldrig göra nått dumt mot nån! Kommer man in i boxen så ska han kramas och puffar på en och slickar en på händerna och armarna och vart än han kommer åt. Han är lite bortskämd... I ridningen är han som sakt lite valpig, han är lite nervös när det blir mycket nytt och man måste bara vara lugn, tålmodig och försöka vara så tydlig man kan så han förstår en. Men han lär sej fort och han tycker det är väldigt roligt att bli riden och han tycker det är jätteroligt att hoppa och även om det kan bli lite mycket ibland så försöker han alltid göra sitt bästa och han är väldigt snäll och gör inga dumheter. Kommer han stort så hoppar han ett jättehopp, kommer han nära så hoppar han rätt upp i luften och blir det fel, ja då kan man hoppa 2 studds i rad eller stanna med frambenen på ena sidan hindret och bakbenen på andra, han försöker alltid och är väldigt posetiv till allt.


//Jennii


god morgon

Har precis gått upp, pappa fodrade hästrna imorse så jag kunde sova lite längre. Ska äta lite frukost och göra mej iordning sedan ska jag fixa Flinta och rida honom, sen ett konditionspass med Bonito efter det och sedan ska hästarna ut och jag ska fixa stallet. Sen får vi väl se vad som händer idag. Inte mycket inplanerat.



















































//Jennii


Flinta - tidsinställt

Tänkte presentera mina hästar i 3 inlägg nu, så här kommer första.

Flint Grey, eller som vi kallar honom, Flinta, har jag haft sedan agusti 2008. Han är en maxad D-ponny, en connemara utan stam från Irland. När jag fick honom för 3 år sedan va han ouppfostrad, tjock och kunde inget annat än hoppa högt, han va stel som en pinne och hade ingen koll på varken benen eller vart han va påväg. Men han hade fina resultat till Msv som 6-åring och även om han va lat och gjorde allt i sin egna takt så hoppade han riktigt bra. Se dess har vi jobbat och kämpat oss upp från att inte veta vad ''häst i form'' ens va, från att inte komma runt LD, från att inte kunna fatta galopp till att rida klockrent på LA, Flinta är välriden och i perfekt trim och vi är tighta och kan varandra utantill. Vårat mål är att debutera Msv innan mina ponnyår är slut. Det är det vi siktar på.
  
Flinta är en väldigt charmig och personlig ponny med ganska mycket humör och väldigt mycket egen vilja. Han tycker om att göra saker på sitt egna sätt, långsammaste möjliga vis! Han påminner lite om skalman.... 
Han är lat och mycket att rida fram samtidigt som sporrar och spö inte hjälper ett smack. Det gäller att vara envis och inte bli allt för arg och irriterad på honom även om man lätt blir det för börjar man bråka för mycket med honom så tröttnar han på en och gör tvärtemot och då kickar han mot skänklarna, vägrar röra sej, bockar eller slutar helt enkelt hoppa. Men vanligtvis så lyckas man få med sej honom och då har man verkligen en ponny att lita på. Även om det går lite för långsamt, även om man kommer snett och vint och även om man ligger helt fel så är det bara att sitta still och störa han så lite som möjigt om man inte hittar nått avstånd för han stoppar så gott som aldrig. Han hoppar ett tigerhopp, vrider ut och in på sej för att få plats med ett till eller gör ett hisshopp men stannar gör han nästan aldrig. Han är väldigt snäll och hjälpsam med sånt sålänge han får göra det på sitt egna lilla vis.


//Jennii

dagens ridning

Bonito: hade ju hoppträning igår och då gick han ganska hårt så blev att skritta ute i skogen i 30 minuter, trava i lite låg form i 15 minuter och skritta av länge och strechning efteråt.  
Flinta: red till gamla backen och klättrade upp och ner i ungefär 20 minuter och sedan fick han sträcka lite på sej på en av grusvägarna på hemvägen. Väldigt pigg idag kan jag säga, va ju första gången han fick ta en galopp på riktigt nu så han tyckte de va riktigt kul. Men blev bara kort för konditionen är inte riktigt uppe än.

Sen fixade jag stallet - mockade, la in spån till Fia, fyllde på vatten, gjorde höpåsar, fixade krafftfoder til e.m och kvällen och putsade av grejerna.
Nu ska jag ta en dusch, lägga mej i min sägn och somna till nån film. Är jättetrött. Har gjort iordning lite tidsinställda som kommer under kvällen och imorgon. Håll utkik!

//Jennii

kort presentation...

Nu har vi fått upp en tillfällig header och ett tillfälligt utseende som får vara tills vi Julia har gjort klart den riktiga. Vi tänkte dra en kort presentation om oss själva, kommer en längre i veckan.
Vi heter Jenni och Julia, går andra året på sveriges ridgymnasium i samma klass - SRG10KBA. Bloggen kommer följa oss i skolan, på träning, tävling, utan förhästarna och med hästarna. Julia rider skolhästen Quando - Valack E: Little Q Eu: Irco Marco. Jenni har 2 ponnysar som heter Flinta - valack F.02 E. okänd. Fia - sto E:
Bonnie Break O'Day RWM 14  Eu: Pendock Pluto WSB 3627. Och en storhäst, Bonito -  Valack  E. Dardel UE. Wartung.
Nu under 2 veckor är det bara Jenni som kommer uppdatera eftersom Julia är på utlandspraktik i holland, men hon kommer tillaka vecka 40.


//Jawesome


RSS 2.0