Flinta - tidsinställt

Tänkte presentera mina hästar i 3 inlägg nu, så här kommer första.

Flint Grey, eller som vi kallar honom, Flinta, har jag haft sedan agusti 2008. Han är en maxad D-ponny, en connemara utan stam från Irland. När jag fick honom för 3 år sedan va han ouppfostrad, tjock och kunde inget annat än hoppa högt, han va stel som en pinne och hade ingen koll på varken benen eller vart han va påväg. Men han hade fina resultat till Msv som 6-åring och även om han va lat och gjorde allt i sin egna takt så hoppade han riktigt bra. Se dess har vi jobbat och kämpat oss upp från att inte veta vad ''häst i form'' ens va, från att inte komma runt LD, från att inte kunna fatta galopp till att rida klockrent på LA, Flinta är välriden och i perfekt trim och vi är tighta och kan varandra utantill. Vårat mål är att debutera Msv innan mina ponnyår är slut. Det är det vi siktar på.
  
Flinta är en väldigt charmig och personlig ponny med ganska mycket humör och väldigt mycket egen vilja. Han tycker om att göra saker på sitt egna sätt, långsammaste möjliga vis! Han påminner lite om skalman.... 
Han är lat och mycket att rida fram samtidigt som sporrar och spö inte hjälper ett smack. Det gäller att vara envis och inte bli allt för arg och irriterad på honom även om man lätt blir det för börjar man bråka för mycket med honom så tröttnar han på en och gör tvärtemot och då kickar han mot skänklarna, vägrar röra sej, bockar eller slutar helt enkelt hoppa. Men vanligtvis så lyckas man få med sej honom och då har man verkligen en ponny att lita på. Även om det går lite för långsamt, även om man kommer snett och vint och även om man ligger helt fel så är det bara att sitta still och störa han så lite som möjigt om man inte hittar nått avstånd för han stoppar så gott som aldrig. Han hoppar ett tigerhopp, vrider ut och in på sej för att få plats med ett till eller gör ett hisshopp men stannar gör han nästan aldrig. Han är väldigt snäll och hjälpsam med sånt sålänge han får göra det på sitt egna lilla vis.


//Jennii

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0